Over Bushcraft Heuvelland

De organisatie

“Primitief maar ook comfortabel overleven in de natuur. Dit door zoveel mogelijk gebruik te maken van die natuur.”

Dat is voor Bushcraft Heuvelland de definitie van bushcraft. We hebben er zelf meer dan twee decennia expertise in, en tevens meer dan een decennium aan ervaring met het begeleiden van groepen daarin. Onze speerpunten zijn vooral dat onze technieken alle uit onze eigen (bos)praktijk komen, en onze zorg bij het samenstellen van een voor de groep passende cursus.

Bushcraft Heuvelland specialiseert zich in het begeleiden van twee typen activiteiten: enerzijds op maat gemaakte cursussen waarvoor groepen specifieke bushcraft thema’s kunnen kiezen waar ze het meest enthusiast over zijn. Anderszijds specialiseren we ons in cursussen die een gedegen introductie geven tot alle onderwerpen die bushcraft zo ‘primitief en comfortabel tegelijk’ maken: wild food verzamelen, vuur maken, water vinden, onderdak bouwen, gereedschap maken, diersporen lezen, navigeren en enige kennis van ‘wildernis eerste hulp’. Onze ‘Op maat’ activiteiten kunnen in overleg worden ingepland op een voorkeursdatum van de aanvrager.

Bushcraft Heuvelland heeft een breed scala aan klanten bediend, van ‘losse deelnemers’, via groepen familieleden, vrienden en collega’s tot groepen avonturiers.

De instructeurs

Instructeur Bram Oosterbroek
Instructeur Bram Oosterbroek


Bram Oosterbroek

– Zijn interesse in bushcraft begon rond 2004, aangewakkerd door verschillende survivalboeken en documentaires.
– Volgde verspreid over de afgelopen 20 jaar tientallen cursussen en workshops over de meest uiteenlopende bushcraft technieken.
– Heeft een achtergrond als rotskliminstructeur, opleider en beoordelaar van nieuwe rotskliminstructeurs.
– Voltooide met succes de opleiding ‘Jacht & Faunabeheer’.
– Is vrijwilliger bij Stichting het Limburgs Landschap.
– Bushcraft is volgens hem “niet alleen een passie die ik mijn hele leven zal hebben, maar ook mijn leefstijl”.
– Leeft en slaapt meerdere dagen per week in het bos. (Alle technieken die Bram uitlegt, zijn daardoor beproefd op bruikbaarheid tijdens je tocht!)
– Heeft ruime ervaring met lesgeven (universitaire opleiding en doctorsgraad in bos- en groenbeheer, Basis Kwalificatie Onderwijs).

Instructeur Jerome Paques
Instructeur Jerome Paques


Jerome Paques

– Geeft al meer dan 10 jaar bushcraft cursussen voor Bushcraft Heuvelland.
– Is altijd al gefascineerd geweest door het buitenleven en de natuur. (Met beide ouders bioloog.)
– Is al van jongs af aan lid van scouting. Is inmiddels 20 jaar betrokken als leidinggevende en nu als opleider van nieuwe scouting-leiding.
– Heeft vele trektochten met rugzak gemaakt.
– Heeft een achtergrond als rotskliminstructeur.
– Is vrijwilliger bij Staatsbosbeheer.
– Heeft ruime ervaring met lesgeven (universitaire opleiding en doctorsgraad in de voedingsmiddelentechnologie).


Onze Waarden

Wat ons drijft, en wat jou een unieke ervaring bezorgt

Vakkundigheid

Wat we je leren is gebaseerd op vele cursussen die we zelf volgden, op het feit dat we zelf deels in het bos wonen, op de ervaring tijdens onze gezamelijke tochten en op ruim een decennium aan cursussen geven. Wij streven ernaar om onze deelnemers echte leerervaringen te bieden: onder begeleiding zelf aan de slag!

Toewijding: voor- en nazorg

Van tevoren bespreken we eventuele speciale behoeften voor, tijdens of na de cursus. Nadat je bij ons een cursus hebt gevolgd, staan we open voor je toekomstige bushcraft-vragen tijdens je eigen tocht. Bijvoorbeeld vragen over je eigen vondsten in de natuur.

Maatwerk

We passen onze ‘Op maat’-activiteiten (Cursus op maat, Overnighter op maat) qua onderwerpen aan aan jouw behoeften en interesses, of die van je groep.

Uitleg over Wild Food

Vraag vrijblijvend onze digitale brochure aan

En verken de natuur met Bushcraft Heuvelland!

Scroll naar boven