Bushcraft cursussen

Ons aanbod van bushraft cursussen voor groepen en individuën

Al onze bushcraft cursussen zijn er op gericht om jouw toekomstige wandel- en kampeertochten te verdiepen en verrijken door gebruik te maken van de natuur. Dus leren staat voorop… maar ook al tijdens onze activiteiten valt er veel te ervaren, beleven, en verwonderen over de verborgen schatten van het mooie heuvelland. Vaak in Zuid Limburg, maar ook in de Duitse Eifel.

Leren over natuurlijke vuurmakers tijdens de 1-Daagse cursus op maat.

Eetbare planten verzamelen om te bereiden tijdens de 1-Daagse cursus op maat.
Gereedschap snijden van hout tijdens de 1-Daagse cursus op maat.
01.

1-Daagse bushcraft cursus op maat voor groepen en groepjes

Verzamel een groep van minstens drie andere gelijkgestemden en kies enkele voorkeursdatums. (Je individueel aanmelden kan ook onder voorwaarden, neem dan contact met ons op.) Leer vervolgens op een dag die jou uitkomt de bushcraft kern-vaardigheden zoals voedsel vinden, vuur maken, drinkwater opsporen en onderdak bouwen. Maar je kunt ook kiezen voor de andere onderwerpen die bushcraft zo intrigerend maken, zoals gereedschap maken, diersporen en navigatie.

Voor meer gevorderde groepen is de cursus op maat ook te boeken om meer diepgang in de genoemde onderwerpen te krijgen. In overleg gaan we dan verder met bijvoorbeeld vuur maken onder lastiger omstandigheden, of technieken om beter het landschap te leren lezen.

Beleef een dag lang een op maat gemaakt avontuur. We beloven je één ding: de tijd zal voorbij vliegen!

Wild food bakken tijdens de 2-Daagse cursus.

Primitief vuur maken tijdens de 2-Daagse cursus.
Hulpmiddelen van hout snijden tijdens de 2-Daagse cursus.
02.

2-Daagse bushcraft cursus individuele opgave mogelijk

Laat je gedegen introduceren tot alle aspecten van bushcraft tijdens deze intensieve cursus: op twee gescheiden vaste dagen in het jaar krijg je een volle dag lang een gedegen basis om je toekomstige momenten buiten primitiever en belevenisvoller te maken (maar minstens even comfortabel!).

Alle onderwerpen komen hier aan bod: de bushcraft kern-vaardigheden voedsel vinden, vuur maken, drinkwater opsporen en onderdak bouwen. Maar ook gereedschap maken, diersporen ontrafelen en natuurlijke navigatie. Ten slotte is het goed om op wat langere bushcraft-tochten ook iets te weten over ‘wildernis eerste hulp’, dus ook daarin krijg je tijdens deze cursus een introductie.

Een cursus die ervoor zorgt dat je het bos voortaan door een andere bril kunt bekijken, en meer ziet!

Onderdak bouwen en kampvuur maken tijdens de 2-Daagse cursus met overnachting.

Diersporen determineren tijdens de 2-Daagse cursus met overnachting
Demo onderdak bouwen tijdens de 2-Daagse cursus met overnachting.
03.

Bushcraft cursus op maat met overnachting voor groepen en groepjes

Wil jij, naast een vol 2-daags bushcraft programma overdag, ook ervaren hoe het is om in het bos te slapen zonder tent? Of het dierlijke nachtleven mee-beleven? Kies dan voor onze bushcraft ‘overnighter’. Verzamel ook hier een groep van minstens drie andere gelijkgestemden en kies enkele voorkeursdatums.

Bij deze cursus kun je echt goed kennismaken met alle facetten van bushcraft, ook die zich voordoen in de avond en nacht. Voor meer gevorderde groepen is de overnighter ook te boeken om meer diepgang in de onderwerpen te krijgen. In overleg gaan we dan verder met bijvoorbeeld andere vormen van het bouwen van je onderdak.

Ervaar hoe je bij deze cursus het ‘stadsleven’ even helemaal vergeet!

Vraag vrijblijvend onze digitale brochure aan

En verken de natuur met Bushcraft Heuvelland!

Scroll naar boven